Lågt glykemiskt index (GI)

Alla hälsotreats produkter har ett lågt glykemiskt index (GI) vilket betyder att de tas upp långsamt av kroppen. Det gör att vi är mätta länge, små äter mindre, undviker humörsvängningar.

Av vanliga godsaker tas sockret upp snabbt och ger en topp på blodsockret redan efter 60 minuter. Toppen följs av en blodsockerdipp eftersom att kroppen utsöndrar insulin, kroppens ämne för att ta hand om kolhydrater. Dippen gör att du blir hungrig och om du inte får i dig något blir du irriterad, okoncentrerad och trött.

En kost med lågt glykemiskt index är inte bara bra för humöret under dagen utan även hälsosamt på lång sikt. Med många toppar och dalar på blodsockret behöver kroppen mer och mer insulin vilket på sikt leder till diabetes. En kost med lågt glykemisk index kan därför hjälpa dig som vill undvika diabetes eller redan har det. Då är hälsotreats ett givet alternativ för att få i sig något gott eller som ett hälsosamt mellanmål. Dessutom innehåller hälsotreats fiber som gör upptaget av snabba kolhydrater från kosten långsammare. hälsotreats sänker helt enkelt det glykemiska indexet om det äts efter annan kost!

“hälsotreats är ett bra alternativ för dig som vill undvika eller har diabetes och har inte bara lågt glykemsikt index utan hjälper till att sänka glykemisk index på annan mat du äter”

glykemisk_index1_se