Utan tillsatt socker och i många fall helt utan

Hälsotreats produkter innehåller antingen inget socker eller ett socker som tas upp långsamt av kroppen, har lågt GI. Detta gör att man inte får några toppar på blodsockret och man får man ökar inte risken för karies som vanligt godis och glass gör.

Alla hälsotreats produkter utom hälsoglassen innehåller inget tillsatt socker och det socker som finns I produkterna kommer från mjölken som proteinet framställs från. Dessa är laktos som har ett hyfsat lågt GI, 46. Istället för socker så använder vi en sockeralkohol som naturligt finns i vissa frukter och som inte ger något blodsocker eller insulinsvar men ändå smakar sött och gott. Enda nackdelen med sockeralkoholer är att de kan vara laxerande men för att nå risken för den nivån måste mycket stora mängder men då måste du verkligen äta enorma mängder av våra produkter.

I hälsotreats glassen använder vi ett socker men det är inget vanligt socker. Sockret finns naturligt i sockerbetan och kalls Isomaltulos. Fördelen ligger i att detta socker inte bryts ned snabbt och ger en sockertopp utan istället bryts ned sakta och ger en bra blodsockerkurva. Det har tom lägre GI, 32, en ett rågbröd. Skillnaden ligger i att bindningen mellan de två sockermolekylerna är svår att bryta och kroppen behöver helt enkelt lite extra tid för att göra det och alltså blir det en långsam kolhydrat men som är fullt smältbara, kroppen får helt enkelt bra energi från den.

Det faktum att alla hälsotreats produkter har lågt GI och aningen inte innehåller socker eller innehåller ”långsamt” socker ger inga av hälsotreats produkter sockertoppar eller insulinutsöndringar som orsakar fettinlagring. Det produkterna även även skonsamma för diabetiker att äta. Som en extra bonus så gör det faktum att det inte finns något snabbt socker att det inte finns någon föda till bakterier i munnen som gör att man får hål i tänderna. Så med hälsotreats produkter får du inga tandtroll.