Rik på fiber och prebiotisk

“Hälsotreats produkter är rika på fiber vilket gör att de sänker upptagshastigheten av annan mat, håller oss mätta och belåtna länge och ger föda till livsviktiga bakterier i tarmen som gör att vi mår bättre.”

Idag äter 7 av 10 för lite fiber i Sverige och därför kan någon av hälsotreats produkter till efterrätt eller mellanmål ses som just ett hälsosamt tillskott av fiber för att nå till de rekommenderade nivåerna.

Fibrer är något som får oss att må bra utan tvekan och de har en rad viktiga funktioner för kroppen. Fiber får tarmen att arbeta jämnare, vissa fiber är en föda för bra bakterier i magen, de hjälper oss att känna oss mätta längre vilket gör att vi inte behöver små äta, vissa gör att maten tas upp långsammare och sist men inte minst är de en del i att rengöra tarmen vilket minskar risk för tarmcancer och andra inflammationer. Fiber har dessutom den intressanta egenskapen att de binder till sig fett som då inte blir tillgängliga för kroppen så ett sätt att minska intaget av en fettrik kost är att äta en fiberrik efterrätt som en häsloglass eller en hälsoboll.

hälsotreats produkter innehåller framförallt två typer av fiber. Ett fiber från vete, som är glutenfritt, vilket är prebiotiskt och ett fiber från havre, så kallad betaglukan, som sänker matens GI och håller oss mätta längre. Läs mer om våra ingredienser här