Rik på protein

Hälsotreats produkter är en källa till bra proteiner. Proteiner är en del i vår metabolism och är viktiga för fettförbränning och minskad fettinlagring. Dessutom är de ju så klart viktiga för den som är aktiv både för den som uthållighet och styrka för att återbygga muskler.

Proteiner är kroppens byggstenar och bygger upp så väl muskelvävnad som hormoner och enzymer som behövs för kroppen. De proteiner som finns i hälsotreats sortiment är antingen från mjölk, havre, lupin eller ärta vilket alla är proteiner med hög kvalitet, biotillgänglighet och bra komposition av aminosyror.

Proteiner är ett debatterat näringsämne av många anledningar. Som slutsats från all forskning och debatter kan man komma fram till att proteiner är väldigt intressant om det äts I rätt form. Inte för mycket från rött kött till exempel som en rad studier visat negativa hälsoaspekter med. Proteiner påverkar alla positivt, till skillnad från vad många tror i och med att det används mycket inom sportnutrition. Det råder ingen tvekan om att det är ett viktigt inslag för den som vill bygga muskler och uppnå fysisk prestation samtidigt pekar alla forskningsresultat på att det är ett av de viktigaste näringsämnena för en god metabolism och hälsosam viktnedgång.

Dessutom har reda bra effekter för kroppen som att det minskar risken för en rad cancersorter och ökar metabolismen av fett. Samtidigt finns det få nackdelar med ett överintag, det krävs höga mängder för att njurar skall belastas till den grad att det kan anses skadligt. Rekommendationen säger 0,8 g per kg kroppsvikt men för den som idrottar eller vill gå ned i vikt kan nivåer upp mot 2,5 g per kg kroppsvikt rekommenderas.

Hälsotreats produkter är alla rika på proteiner och kan ses som en extra källa till detta nyttiga näringsämne eller som en möjlighet att minska sitt intag av kött och istället äta en hälsotreats efterrätt efter maten, som mellanmål eller fika.