För att handla hos oss måste du vara myndig eller ha din målsmans tillstånd.

1. PRISER

Samtliga våra priser inkluderar mervärdesskatt (moms) som utgår med följande satser: Livsmedel 12% Tillbehör – 25%
Fast frakt om 25 kr för alla försändelser inom Sverige.

2. BESTÄLLNING & BETALNING

Beställningar görs i webshoppen på wwwp.halsotreats.com

Kortbetalning

Vi erbjuder kostnadsfri kortbetalning(Mastercard och Visa) via Epay. Alla transaktioner skickas krypterade via SSL (Secure Sockets Layer) och uppfyller därmed alla krav för säker betalning.

Allmänna villkor hittar du här.
Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation hittar du här.

Vi erbjuder även en kostnadsfri betalning med kort eller direkt banköverföring genom Klarna Checkout.

3. ÄNDRING & AVBESTÄLLNING

Om du vill ändra eller avbeställa en order går det bra så länge ordern ännu inte expedierats. Kontakta [email protected] för att ändra eller avbeställa din order.

4. LEVERANS
Postnord

Detta fraktsätt är vad vi i första hand använder när vi skickar paket.

När din vara är skickad ser du ett sändningsnummer under “mina sidor” (hittas i foten av sidan) som du kan klicka på för att följa din försändelse.

I första hand aviserar vi via mobiltelefon. Ifall du inte angivit mobiltelefonnummer skickas en avi till din e- postadress när din leverans finns för avhämtning på din närmaste ombud/servicepoint. Paketet finns hos ombudet i 14 dagar.

OBS! Om du inte får någon SMS-avisering, var god kontakt kundtjänst så fort som möjligt så hjälper vi dig. Detta för att inte paketet ska hinna skickas tillbaka till oss.

Leverans sker normalt inom 3 arbetsdagar, lördag, söndag och helgdagar räknas inte som arbetsdagar.
Om vi inte kan leverera din fullständiga beställning kommer vi att leverera de varor som finns i lager och kreditera ditt konto / faktura med innestående belopp. Vi förbehåller oss rätten att leveransneka samtliga produkter p.g.a. prisförändringar samt lagersituation. Alla leveranstider som uppges bör anses som preliminära.

OUTLÖSTA PAKET / LIGGTID

Din försändelse ligger normalt kvar hos postnord i 14 dagar. Om du inte löser ut ditt paket inom dessa dagar kommer det att återsändas till oss. Vi kommer då debitera dig expeditionsavgift och fraktkostnad för retur, för närvarande 199 kr.

5. RETURER / ÅNGERRÄTT / BYTE

Som kund hos halsotreats.com har du 14 dagars ångerrätt efter att du mottagit en vara. Kontakta oss på [email protected] med ditt ordernummer om du önskar returnera en vara.
Ångerrätten gäller oöppnade produkter. Ångerrätten gäller ej för kundanpassade produkter.

Ångerrätt gäller ej varor med kort datum eller realiserade varor. Ansvar och kostnad för returfrakt ligger på kund i enlighet med Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59). Varorna skall skickas tillbaka i sitt ursprungliga emballage samt i ursprungligt skick.
Om din försändelse skickats fraktfritt kommer du att debiteras den faktiska fraktkostnaden. Är du inte nöjd med produkten och vill byta till en annan går det självklart bra så länge förpackningen är oöppnad. Kontakta [email protected] för mer information.

6. REKLAMATIONER

Upptäcker ni vid upphämtningstillfället att paketet är synligt skadat på sådant sätt att det kan ha påverkat skicket av varan, skall ni ej mottaga den. Gör då en reklamation direkt på utlämningsstället och be dem skicka tillbaka paketet till Halsotreats och skriva anledningen till returen på paketet. Kontakta oss sedan via mail på [email protected] och anmäl detta.